acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Ord over grind

Spilles 13. mai - 28. mai

To gode kulturnaboer går sammen i tospann og presenterer stolt utendørsteater på Utstein Kloster!

Savner du å kjenne på forventningen, vite at akkurat i kveld er forestillingen vesensforskjellig fra hva den var i går, og annerledes enn det den vil være i morgen. For det er bare akkurat nå, med akkurat dette publikummet og akkurat denne skuespilleren, sammen, i øyeblikket, at akkurat denne forestillingen finnes.

Nå har du muligheten til å oppleve nettopp dette når Rogaland Teater, i godt samspill med vår gode nabo Museum Stavanger, MUST, gjør spillerommet større og inviterer deg inn i borggården på Utstein Kloster til et kunstnerisk forestillingsmøte med skuespiller Mette Arnstad.

ORD OVER GRIND – et livslangt møte. Av og med Mette Arnstad

I disse koronatider må vi holde avstand. Sammen - hver for seg - er tidens mantra. Men nå legger skuespiller Mette Arnstad til rette for et kunstnerisk og personlig møte med publikum og med Halldis Moren Vesaas – på avstand, men med nærvær. For vi kan alltid nå hverandre med ord, med ordets kraft, med «Ord over grind».

Mette Arnstad har hatt et tett og nært forhold til Halldis Moren Vesaas gjennom store deler av sitt liv. Men det var ikke gitt at det skulle bli et livslangt møte. Det var en entusiastisk norsklærer som måtte til. Han introduserte Mette for den jordnære, frimodige, selvstendige og livsglade dikteren Halldis Moren Vesaas. Til tross for sine aversjoner mot nynorsken, var den unge Mette solgt og siden har Halldis og hennes lyrikk vært en følgesvenn, både i det private og i det profesjonelle livet.

I 2007 laget Mette Ord over grind, en take-away forestilling som portretterte Halldis Moren Vesaas, hennes samliv med ektemannen Tarjei og om livet etter hans død. I «Ord over grind – et livslangt møte» skal vi bli bedre kjent med Mette og får høre om hennes personlige møter med en av Norges største lyrikere og hvordan hun har kjent seg igjen i både diktene og kvinnen bak. Mettes store lidenskap for og kunnskap om kvinnen, dikteren og kulturpersonligheten Halldis er spunnet sammen med 13 utvalgte dikt, både kjente og mindre kjente.

Trygt inne i Borggården – og på god avstand til hverandre - får vi oppleve hvordan dikterkunsten til Halldis stadig er aktuell og nærværende. Diktene som Mette har valgt ut handler om basisfølelser, om fødsel, kjærlighet, modning, død, natur og samvær.

Premiere onsdag 13. mai kl 18:00. Spilles til 28. mai.

Billetter: https://www.rogaland-teater.no...

Folkene bak:

Av og med: Mette Arnstad Dramaturg og regi: Nina Godtlibsen

Ord over grind – et livslangt møte er et samarbeid mellom Rogaland Teater og Museum Stavanger MUST.