Arrangement

Havklang

Komponister inspirert av naturen

24. okt. 2021 KL. 14:00 - 15:00

Denne konserten er en kjærlighetserklæring til havet. Publikum får høre sanger som handler om utemmede naturkrefter, høststormer, tordenvær – og speilblanke morgenstunder på stranda.

Til alle tider har diktere og komponister latt seg inspirere av naturen. I dag er vi i ferd med å bygge ned store deler av kloden vår, og urørt natur er ikke lenger noe vi har ubegrenset tilgang på. Tvert imot står vi i fare for å miste noe av det mest verdifulle vi har.

HAVKLANG - en kjærlighetserklæring til havet.

Havet. Uendelig, trøstende, forrædersk, lokkende.

Under den speilblanke overflaten lurer enorme krefter, som brått kan forvandle det fredfylte til noe rasende og vilt.

Havet gir plass og rom til store tanker, og har til alle tider vært en inspirasjonskilde for diktere og komponister. Konserten Havklang tar for seg ulike nordiske tolkninger av det evige blå.

I 2021 spilles Havklang på ulike konsertsteder i umiddelbar nærhet til havet. Musikk av Grieg, Sibelius, Backer-Grøndahl, Alnæs, de Frumerie og Nyström, til tekster av Krag, Garborg, Vinje, Wergeland, Lagerkvist, m.fl.

Billett 255 kr/ Med Aftenbladfordel 205 kr

Billettlenke: https://utsteinkloster.ticketc...

Billetten inkluderer inngang til Utstein kloster (ord. 100 kr).

Ingrid Vetlesen er sopran, med utdannelse fra bl.a. musikkonservatoriet i Stavanger og Operaakademiet i København. I 2017 bosatte hun seg i Lillesand, og herfra arbeider hun frilans med egne og andres prosjekter, både som konsertsolist og kammermusiker. Høsten 2021 medvirker hun i Amadeus på Kilden Teater- og konserthus.

Marita Kjetland Rabben er pianist med utdannelse fra Griegakademiet i Bergen, Musikhochshule Freiburg in Breisgau og Institutt for musikk, NTNU. Hun har jevnlige engasjementer som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og jobber også mye tverrkunstnerisk, både i egne og andres prosjekter.

Marita og Ingrid har arbeidet sammen siden 2014, blant annet i konsertserien “Klassisk til skogs” i Ekebergparken, “Flygel til lunsj” i Stord Kulturhus og på turné med konsertprogrammet “Wien og vals”.

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd og FFUK.

Konserten følger de til enhver tid gjeldende regler for smittevern.


Info om billetter kommer.