acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Gregoriansk sang og historiske instrumenter

Schola Solensis og musikere fra UiS

11. apr. 2021 KL. 14:00 - 15:00

Denne søndagen blir det konsert med historisk musikk på Utstein kloster.

Hvert år gjør studenter fra Universitetet i Stavanger et dypdykk i den historiske musikken. Bjergsted barokktrompet og sackbut laug spiller på messinginstrumenter fra 1600 og 1700-tallet, og det historiske repertoaret egnet seg godt i de historiske omgivelsene på Utstein kloster.

Det gjør også den gregorianske sangen. Koret Schola Solensis har i 25 år dyrket den aller eldste kirkemusikken vi har her i landet, og har spesialisert seg på å gi liv og lyd til den gregorianske sangskatten som har vært brukt til messer og klosterliv i Norge. Koret ledes av Ragnhild Zetterstrøm.

Bjergsted barokktrompet og sackbut laug består av klassiske messingstudenter fra Universitetet i Stavanger. Studentene spiller på kopier av gamle trompeter – barokktrompeter og gamle tromboner – barokktromboner (også kalt sackbuts). Disse instrumentene har en litt annerledes og spennende klang, og repertoaret er messingmusikk fra 1600 og 1700 tallet. Ensemblet blir ledet av Linda Saglien Svensen og Michelle Lindboe.

Vi kan love en spennende og annerledes konsert med en blanding av gregoriansk kirkemusikk framført av kor og instrumental messingmusikk fra renessansen og barokken.

Billett: https://checkout.ebillett.no/1...