Arrangement

Eight songs for a mad king

Monologer akkopagnert av symfonikere

22. aug. 2021 KL. 14:00 - 14:40

Historien om den "gale" kong George III av England og hans elskede fugler er inspirasjon til de åtte monologene.

Verket er skrevet av komponisten Peter Maxwell Davies og regnes som en moderne klassiker. Monologene fremføres på engelsk av den svenske sangeren Gustav Johansson som uteksamineres fra operaakedemiet i København juni 2021. Sinfoniettaen Insimul stiller for anledningen med seks dyktige musikere.

Insimul har siden oppstarten høsten 2018 tilført klassiske kvalitetskonserter til barn og voksne i store deler av Rogaland. Ensemblet består av profesjonelle musikere fra distriktet.

Bjarte Engeset er professor i dirigering og leder for dirigentutdanningen ved Universitetet i Stavanger. Han avla sin diplomeksamen i dirigering ved Sibeliusakademiet i 1989, som elev av professor Jorma Panula.

Engeset har dirigert en lang rekke ledende internasjonale orkestre. I 1997 delte han dirigentoppgavene med Mariss Jansons under Asia-turneen til Oslo Filharmoniske Orkester. Hans Londondebut med Royal Philharmonic Orchestra i 1997 ble mottatt med utmerkede kritikker. Han har dirigert konserter, turneproduksjoner og CD innspillinger med symfoniorkestre verden over.

Engeset er faglig leder for Norsk musikkarv. Engeset var fagdirektør og sjefsdirigent for Marinemusikken i seks år, fra 2014 til 2020. Han har var ansatt som kunstnerisk leder og sjefsdirigent for DalaSinfoniettan fra 2007 til 2012. Han har også vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester og for Det Norske Blåseensemble.

Billetter 200 kr / 150 kr med Aftenbladfordel.

Billetter: https://utsteinkloster.ticketc...

Konserten er støttet av Norsk Kulturråd.

Dirigent Bjarne Engeset. Foto: Warszawa Filharmonien