acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Ingerine Dahl

Bach Sonata 1 i G-moll

17. mars 2019 KL. 14:00 - 15:00

Våren 2019 vil fiolinist Ingerine Dahl presentere en konsertserie bestående av 6 konserter med Johann Sebastian Bach i fokus. Her presenterer hun samtlige av Bach sine sonater og partitaer i sin helhet, samt setter de sammen med improvisasjon for solo fiolin.


Ingerine Dahl begynte å spille fiolin som treåring og fikk fra 12-års alderen undervisning hos professor Frantisek Veselka ved Universitetet i Stavanger. Videre fulgte studier i København og Lausanne og Mozarteum i Salzburg før hun kom hjem og avsluttet 2 masterstudier ved UIS og NMH.

Konserter:

17.03: Bach Sonata 1 i G-moll

07.04: Bach Partita 1 i H-moll

05.05: Bach Sonata 2 i A-moll

19.05: Bach Partita 2 i D-moll

02.06: Bach Sonata 3 i C-Dur

16.06: Bach Partita 3 i E-Dur

Dahl er en ivrig solist og kammermusiker og har mottatt flere priser og utmerkelser. Hun har en fast duo med pianisten Milan Rabrenovic, og har turnert i inn og utland med trioen Skasei.

Hun har vært solist med flere store orkestre, senest urfremførte hun Mikalsens fiolinkonsert med SSO (live på NRK). Hun er gjester ofte andre orkestre som konsertmester, blant andre Det Norske Kammerorkester og operaen i Valencia. 

Hun hadde 7 forestillinger av sin egenproduserte forestilling “Solitude” ved Festspillene i Bergen juni 2017 og jobber nå med et nytt prosjekt i samarbeid med London College of Fashion and Arts. "Sei Solo" som er basert på nettopp Bach sine sonater og partitaer. 

Ingerine Dahl ble ansatt i sin nåværende stilling som 2.konsertmester i Stavanger Symfoniorkester i 2004. Hun er Dextra Musica-musiker og spiller på Ole Bulls fantastiske Vuilllaume fra 1849 på sjenerøst lån fra Sparebankstiftelsen. Hun er team-leder for Barratt-Dues region-talent-satsing i Tromsø og hennes management er amerikanske PriceRubin.

Billett: 200 kroner (inkluderer inngang til Utstein kloster, ord. 95 kroner). 150 med Aftenbladkortet. Kjøpes i døren.