acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Jazzkonsert

Tortusa & Breistein

15. mars 2020 KL. 14:00 - 15:00

Tortusa / Breistein spiller fem kirkekonserter i Rogaland vinteren 2020. Duoen utforsker akustikken i disse byggene som en del av deres komposisjon og fremføring. De spiller en blanding av komponert og improvisert musikk inspirert av ambient, jazz og samtidsmusikk.

John Derek Bishop (alias Tortusa) er årets Stavangerkunstner 2020 og har blitt nominert til Spellemann i 2017 for sitt soloalbum på Jazzland Recordings. Bishop driver med live-sampling og starter hver konsert med tomme opptaksmaskiner. Under konserten spiller han inn saksofon og bearbeider opptakene spontant til nye lyder og teksturer. Inge Weatherhead Breistein er saksofonist fra Bergen og har en mengde utgivelser og turneer under beltet, samt flere utgivelser på Jazzland Recordings. Sammen skaper duoen en stemningsfull konsert som tar lytteren på en introspektiv reise. Akustikken i hver av kirkene er en medspiller i konsertene og påvirker samspill og improvisasjonene.

Alle konsertene blir dokumentert med lyd og filmopptak som senere skal bli en utgivelse. Velkommen til en stemningsfull og ny opplevelse i kirker i Rogaland.

Turnéen arrangeres i samarbeid med nyMusikk Stavanger og er støttet av Norsk kulturråd, Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune.

Utøvere:

Inge Weatherhead Breistein - Saksofon

Tortusa (John Derek Bishop) - Live-sampling

Steven Grant Bishop - Lyd

Inge Schreuder Lindløv - Film


Billett kjøpes på Ebillett eller i døren: 200 kr, 150 kr med Aftenbladfordel.

Lenke til billettsalg: https://checkout.ebillett.no/1...

Billetten inkluderer inngang til klosteret (ord. 95 kr).